Nápaditú výstavu v podobe skládky odpadu inštalovali v Snine

05.10.2005 Snina

Snina 5. októbra (TASR) - Originálnu výstavu kopy odpadu z viacerých lokalít Národného parku (NP) Poloniny pod názvom Príroda vôkol nás ?! sprístupnili pred ...
Snina 5. októbra (TASR) - Originálnu výstavu kopy odpadu z viacerých lokalít Národného parku (NP) Poloniny pod názvom Príroda vôkol nás ?! sprístupnili pred Mestským kultúrnym strediskom v Snine.

Odpad, pochádzajúci z okolia Sniny a viacerých obcí spomínaného regiónu, zhromaždili organizátori výstavy do kopy na ploche zhruba päť krát štyri metre. \"Zámerom tejto trojdňovej výstavy je vyzdvihnúť škodlivosť vytvárania divokých skládok a ochrana životného prostredia, \" uviedla pre TASR enviromentálna pracovníčka Správy NP Poloniny Iveta Buraľová. Dodala, že hŕba odpadkov by mala mať skôr výstražný aspekt. Hovoria o ňom aj letáky, ktoré sú upevnené okolo umelého smetiska.
\"Našim zámerom je vysvetliť hlavne mladej populácii ako dlho sa v prírode rozkladá sklo, textílie a pod. a ako veľmi takýmto odpadom škodíme nielen sebe, ale aj zvieratám, \" doplnila Buraľová.
Medzi exponátmi výstavy sú staré koberce, televízory, škridle, topánky, staré ošatenie a bežné predmety domácej i osobnej spotreby, ktoré vyzbierali dobrovoľníci v spomínaných lokalitách len v priebehu jedného dňa.
Výstava, ktorú pripravila Spáva NP Poloniny, nadväzuje na akciu Čisté hory.
 

Vyberte región